Medical

MSA medical fulfilment

Kostenbewustzijn sterk toegenomen

Aanbieders van receptgeneesmiddelen, zelfzorggeneesmiddelen, medische hulpmiddelen en gezondheidsproducten hebben de afgelopen jaren te maken gekregen met minder gunstige marktomstandigheden. Er is bij zorgverzekeraars en zorgaanbieders een enorme focus op het terugdringen van kosten en ook de bestedingsbereidheid van zorgconsumenten zelf is, door economische onzekerheden, sterk teruggelopen.

Besparen zonder kwaliteitsverlies

Om in de toekomst meer mensen medische en farmaceutische zorg te kunnen bieden binnen een beperkt budget, is er in toenemende mate vraag naar generieke geneesmiddelen en biosimilars. Ook zien we een verschuiving in de zorgvraag: van medisch-specialistische zorg naar de huisartsenzorg en van huisartsenzorg naar thuiszorg en zelfzorg. Met name de ontwikkelingen rondom zelfzorg, zelfdiagnostiek en zelfmedicatie vragen om nieuwe diensten en services. Snel, betrouwbaar en voorzien van alle relevante informatie en instructies.

Verschuiving in de zorgvraag

Meerwaarde voor de zorgconsument

De effectiviteit en veiligheid van het geneesmiddel of hulpmiddel zijn steeds meer randvoorwaardelijk aan het worden; het gaat steeds meer om de meerwaarde van de hele behandeling voor de zorgconsument. De aanbieders van receptgeneesmiddelen, zelfzorggeneesmiddelen en medische hulpmiddelen zijn dan ook volop bezig hun producten te combineren met diensten en services waardoor het voor de zorgconsument veel makkelijker wordt om een behandeling met een goed resultaat af te ronden. Een combinatie dus van ‘hardware’ en ‘software’.

Logistieke uitdaging

Om op het juiste moment en onder de juiste condities de producten met de juiste informatie en toedieninginstructies beschikbaar te maken op een manier die voor de zorgconsument het meest comfortabel is, dat is pas een logistieke uitdaging!

Internet als oplossing?

Internet is een belangrijk deel van de oplossing, maar vraagt om een nieuwe deskundigheid. Websites, mobile apps, social media, webshops; mogelijkheden genoeg. Maar wat is wel en niet toegestaan volgens de CGR-richtlijnen? En hoe voldoe je aan de Good Distribution Practice (GDP) richtlijnen? En bovenal; hoe voldoe je aan de ‘compliance’ richtlijnen van de eigen onderneming? En moet je dat allemaal in eigen ‘huis’ doen, of kan je het toevertrouwen aan een gespecialiseerde partner? En dat tegen lagere kosten?

Richtlijnen medical zorg

Waarom MSA Medical?

  • Ervaren en gespecialiseerd in het werken voor farmaceutische ondernemingen;
  • Alles onder 1 dak: bouwen, beheer en fulfilment;
  • Goed geïnformeerd over wet- en regelgeving;
  • Flexibel en snel als veranderingen nodig zijn.

Overige dienstverlening

Om farmaceutische ondernemingen op elk gebied te ontzorgen, is MSA ook een prima partner voor:

  • Het verzenden van probeerverpakkingen of ’samples’;
  • Het samenstellen van beurs-, congres- en nascholingsbenodigdheden ;
  • Het samenstellen en opzetten van displays voor drogisterijen en apotheken;
  • Opslag en voorraadbeheer van promotiemiddelen voor de buitendienst;
  • Logistieke ondersteuning van promotionele acties.
  • Alle vormen van Direct Mail of Direct Marketing activiteiten

Meer informatie over onze Medical fulfilment:

Onze bedrijfspresentatie

Testimonials

Maarten Timmers

Als Florius werken we al een hele tijd met MSA samen. En dat voelt als een echt partnerschap. Niet alleen al onze printactiviteiten nemen ze over en ontzorgen ze ons mee....

Bekijk alle testimonials

Nieuws

MSA ISO 27001 gecertificeerd

EERSTE ISO 27001 CERTIFICAAT ONDER LOKALE BELAC ACCREDITATIEBureau Veritas heeft deze week het allereerste ISO 27001 – informatiebeveiliging certificaat onder lokal...

Bekijk nieuwsbericht

Over ons

MSA bv

Leer de mensen achter MSA kennen. Bekijk wat we doen en wat klanten over ons zeggen.